Ga naar de inhoud
Home » Open Dag Jeugddorp 2024

Open Dag Jeugddorp 2024

  • Nieuws

Op 14 september was het zover, de Dordtse Elektronica Club, politiehondenvereniging ELVADO en de scoutingverenigingen hadden de krachten gebundeld en een Open Dag georganiseerd.

Dordtse Elektronica Club

De Dordtse Elektronica Club pakte flink uit, met uitleg van printplaten en schakelingen tot het maken van radioverbindingen. Zelfs drones en bestuurbare auto’s waren aanwezig, dit laatste bleek zelfs onder de diverse kinderen die langs de DEC kwamen zeker in goede aard te vallen. Vooral toen menigeen de controllers mochten vasthouden en met de auto’s mocht rijden over een parcours of zelfs het terrein.


Politiehondenvereniging ELVADO

Politiehondenvereniging ELVADO startte rond 11:00 met een demonstratie en gaf naast de demonstratie ook uitleg, stelde vragen aan het publiek maar beantwoorde ook vragen vanuit het publiek. Niet alleen de trainers en bezoekers waren enthousiast, ook de politiehonden lieten geregeld hun enthousiasme horen.


Christiaan de Wet

Christiaan de Wet had het terrein tot een houten kabelbaan omgetoverd. Van de ene zijde naar de andere zijde vlogen kinderen onder luid gejuich en applaus via de kabelbaan van hun oude scoutinggroep naar de nieuwe.


Thomas Estill Schoch de Ravallet

TESRA (Thomas Estill Schoch de Ravallet) had diverse buitenspellen in petto, tevens lieten ze zien hoe ze snel maar vooral ook veilig een vuurtje konden stoken.


AROODA

AROODA had een speurtocht opgezet waar zelfs tot het laatste moment van de Open Dag nog iemand aan deelgenomen heeft. Op het terrein wist menigeen zich ook te vermaken.


van Speijk

van Speijk had als laatste scoutingvereniging op het Jeugddorp natuurlijk ook haar deuren open. Ook hier kon men zich op het terrein vermaken, meteen bij de ingang werden bezoekers een koekje en drankje aangeboden, een rondleiding gegeven en kon je als je wilde heerlijke marshmallows grillen boven het kampvuur.

Tot slot

Het weer was werkelijk fantastisch en zat lekker mee, het was niet te warm maar zeker ook niet te koud en het belangrijkste was natuurlijk dat de sfeer en aanloop uitstekend was. Wat ons betreft was de Open Dag zeer geslaagd en de opkomst ook zeker niet verkeerd.

Bezoekers, hartelijk dank voor uw bezoek. Hopelijk heeft u genoten van de diverse activiteiten en bezienswaardigheden die de verenigingen op het Jeugddorp hebben georganiseerd.

Natuurlijk willen wij iedereen van medewerkers van organisaties tot vrijwilligers (dus werkelijk iedereen) die betrokken is geweest, deze Open Dag mogelijk te maken, ontzettend bedanken voor jullie inzet.. Dankzij jullie is deze Open Dag een succes geweest